9 منبع برای میزبانی پروژه های اوپن سورس و یافتن سورس کد

اگر شما روی یک پروژه اوپن سورس و آزاد کار می کنید یا می خواهید نرم افزار خود را با مجوز آزاد ارائه کنید، حتماً احتیاج به یک سیستم مدیریت پروژه که با استانداردهای پروژه های آزاد و اوپن سورس سازگار باشد خواهید داشت. فرق پروژه های آزاد با پروژه های تجاری این است، که کاربران نرم افزارهای آزاد و برنامه نویسان به راحتی می توانند در بهبود و پیشبرد آن سهیم باشند. وب سایت یک پروژه آزاد باید به کاربرانش اجازه گزارش خطا، آپلود Patch، پیشنهاد امکانات جدید و رای دادن به آن ها را بدهد و به توسعه دهندگان امکان همکاری تیمی، مدیریت پروژه و کنترل نسخه های پروژه را بدهد. خوشبختانه سرویس های متعددی به صورت رایگان این امکانات را در اختیار پروژه های آزاد و اوپن سورس قرار می دهند. در این مطلب به معرفی چند سرویس معروف برای میزبانی پروژه های آزاد و اوپن سورس خواهم پرداخت.

مسئله دیگری که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت، یافتن سورس کدهای مورد نیازمان در وب است. اینترنت پر است از سورس کدهای آماده ای که توسط افراد محتلف به منظورهای مختلف نوشته شده اند. هر ایده ای که به نظر شما برسد، ممکن است کد آن قبلاً توسط دیگران نوشته شده باشد. در این چند ساله سرویس های خوبی برای یافتن کدهای موجود در وب ایجاده شده اند که در این مطلب به معرفی آن ها نیز خواهم پرداخت.

Sourceforge.net

Sourceforge.net

معروف ترین سیستم هاستینگ و مدیریت پروژه برای پروژه های اوپن سورس است. کمتر برنامه نویسی پیدا می شود که با آن آشنایی نداشته باشد. در این سایت می توانید پروژه اوپن سورس خود را تعریف کنید و به صورت تیمی یا انفرادی روی آن کار کنید، پروژه خود را مدیریت کنید، نسخه های پروژه خود و سورس کدهایش را کنترل کنید. کاربران می توانند خطاهای پروژه شما را گزارش کنند و پیشنهادات و نظرات خودشان را ثبت کنند. این سایت مرجع مناسبی برای جستجو در میان خیل عظیمی از کدهای نوشته شده در پروژه های اوپن سورس معروف و قدرتمند است.

CodePlex.com

CodePlex

کد پلکس جامعه اوپن سورسی است که توسط مایکروسافت پشتیبانی می شود. بسیاری از پروژه های اوپن سورس مبتنی بر پلت فرم دات نت و حتی غیر دات نتی مانند PHP در این سایت میزبانی می شوند. کدپلکس برای مدیریت پروژه های اوپن سورس امکانات خوبی ارائه می کند و کار کردن با آن آسان است. برای یافتن پروژه ها و کدهای مورد نیازتان می توانید از جستجوی کدپلکس کمک بگیرید. پروژه های اوپن سورس معروف دنیای دات نت مانند دات نت نیوک در کدپلکس میزبانی می شوند.

Google Code

Google Code

مگر میشود درباره “جستجو” نوشت و از گوگل حرفی نزد. سرویس جستجوی کد گوگل یکی از بهترین راهکارها برای یافتن سورس کد در وب است. متاسفانه این سرویس مانند بسیاری دیگر از سرویس های این شرکت برای کاربران داخل کشور ایران مسدود است. علاوه بر این سرویس جستجو، گوگل کد به توسعه دهندگان امکان میزبانی پروژه های اوپن سورس را در اینجا می دهد.

Launchpad

Launchpad

این وب سایت برای مدیریت پروژه و کار کردن به صورت تیمی روی پروژه های نرم افزاری اوپن سورس و تجاری بوجود آمده است. Launchpad امکانات بسیار مناسب و پیشرفته ای را در اختیار توسعه دهندگان نرم افزارهای مختلف قرار می دهد و دارای مخزن کد بسیار ایمنی است. کدهایی که Launchpad میزبانی می کند را می توانید در اینجا جستجو کنید. جالبه که بدانید Launchpad یکی از محصولات شرکت Canonical تولید کننده و پشتیبان اوبونتو یکی از محبوب ترین توزیع های لینوکس است.

GitHub

GitHub

اگر شما برای کنترل نسخه های کدهای پروژه خود از Git استفاده می کنید، این وب سایت بهترین انتخاب برای میزبانی پروژه شما خواهد بود. امکانات مدیریت پروژه و تیمی خوبی دارد و از امنیت بسیار مناسبی برخوردار است. GitHub به شما اجازه می دهد تا در مخزن کدهای عمومی پروژه های اوپن سورس موجود در این سایت جستجو کنید و به نتیجه دلخواه خود برسید.

CodeFetch.com

CodeFetch

این سایت به شما امکان جستجو در میان کدهای نمونه کتاب های محتلف برنامه نویسی را بر اساس زبان برنامه نویسی مورد نظرتان می دهد. قدرت جستجوی خوبی دارد و از عبارات با قاعده می توانید در جستجوی کدها بهره ببرید.

Koders

Koders

یکی از معروف ترین سرویس های اینترنتی برای یافتن سورس کد در پروژه های اوپن سورس و کدهای قابل دانلود روی وب است. به گفته خودشان این سرویس بیش از دو بیلیون خط کد را ایندکس کرده و روزانه بیش از ده ها هزار برنامه نویس از آن استفاده می کنند. این سرویس جستجوی قدرتمندی دارد. بر اساس زبان برنامه نویسی و مجوز ارائه ای که نیاز دارید جستجو کنید، می توانید به نتایج بهتری برسید.

Merobase

Merobase

این وب سایت خودش را Component Finder معرفی کرده است. فکر می کنم با همین دو کلمه کاربرد این سرویس را متوجه شده باشید. کامپوننت ها اجزای نرم افزاری آماده ای هستند که برنامه نویسان می توانند از آن ها برای سرعت بخشیدن به روند توسعه پروژه خود استفاده کنند. به طور مثال قبل از اینکه بخواهید یک کامپوننت “ساعت” برای خودتان بسیازید، ابتدا در این سرویس دنبالش بگردید، شاید یک نفر قبلاً این کار را انجام داده باشید!

DZone Snippets

DZone Snippets

کاربران DZone هر روز سورس کدهای جدیدی را در این وب سایت قرار می دهند. این سرویس پیشرفت فوق العاده ای از زمان تاسیس خود داشته و نسبت به سرویس های مشابه خود از کیفیت بهتری برخوردار است. در این سایت کدهای زبان های اوپن سورس مثل PHP, Python, Java, Ruby یافت می شود و از کدهای دات نتی خبری نیست!