مجموعه مطالب آموزشی-افزایش علم کاربری ویندوز

از مطالب قبلی هم حتما دیدن کنید.

DLL های اضافی:

اگر محتویات فولدرهای C:\Windows, C:\Windows\System

 را بررسی کنید تعداد زیاد فایلهای با پسوند DLL خواهید یافت که بدون

استفاده هستند. برای اینکه فضای هارد دیسک شما بیهوده اشغال نشود

می توانید از Windows Explorer استفاده کنید تا بدانید که آیا یک فایل

 DLL هنوز استفاده می شود یا خیر؟

 برای انجام این کار روی یک فایل DLL کلیک سمت راست کنید سپس

 Quick View را انتخاب کنید در آنجا اطلاعاتی خواهید یافت از آن جمله

کاربردهایی است که برای آنها فایل DLL شما مورد استفاده قرار می گیرد

 اگر این کاربردها مدتهاست که مورد استفاده شما قرار نگرفته و قرار نخواهد

گرفت می توانید با اطمینان خاطر آن فایل DLL را پاک کنید. البته باید خیلی

در انجام این کار دقت کنید توجه داشته باشید که اگر نمی توانید در منوی

راست کلیک Quick View را ببینید به این معنی است که شما باید ابتدا آن

را از روی CD ویندوز خود نصب کنید (از طریق کنترل پانل

 Add/Rremove Program و سپس منوی Windows Setup سپس

 Accessorise را انتخاب کرده وارد Detail می شوید در حالیکه CD

ویندوز 98 خود را در CD-ROM قرار داده اید Quik View را تیک بزنید

تا این ویژگی به ویندوز شما اضافه شود.

-------------------

گذاشتن پسورد دوم برای ویندوز
در ویندوز XP می توانید قبل از فعال شدن هر حساب کاربری ( USER ) ها پسورد دیگری قبل از همه این ها قرار دهید . انتخاب این پسورد سبب خواهد شد تا دیگران قبل از ورود به ویندوز از دو سپر امنیتی عبور کنند. برای اضافه نمودن این پسورد به ویندوز مراحل زیر را دنبال کنید :
1)در کادر محاوره ای RUN عبارت Syskey را تایپ کنید و سپس OK کنید .
2)در پنجره ظاهر شده با سر برگ Securing the Windows XP Account Database روی گزینه Update کلیک کنید.
3)حال در قسمت Password Startup پسورد دلخواه خود را وارد کنید و پنجره را با OK ببندید.
4) در صورت لزوم می توانید در قسمت System Generated Password پسورد را بر روی Floppy Disk ذخیره نمائید تا فقط با استفاده از آن قادر به عبور باشید. از این پس زمانی که سیستم روشن و یا ریبوت شود . پسورد امنیتی قبل از ورود به حساب های کاربری ظاهر می شود و برای ورود از شما پسورد در خواست می کند.

( توجه: اگر پسورد را سه مرتبه اشتباه وارد کنید سیستم ریبوت می شود.)

----------------------------------

غیر فعال کردن گزارش خطا در ویندوز ایک پی
برو به به کنترل پنل ،  بعد وارد System شو ، روی برگه Advanced کلیک کن .  حالا روی error-reporting در زیر پنجره کلیک کن . Disable error reporting رو انتخاب کن و با فشار زدن OK  از صفحات خارج شو.

-----------------------------------------------

برگردوندنه ویندوز خراب شده به حالت قبل از بروز مشکل !
آخرین راه نجات ویندوز ! با استفاده از System Restore ویندوز رو برای مواقع اضطراری آماده کنید! شرکت سازنده ویندوز MICROSOFT ابزاری به نام System Restore رو در ویندوز قرار داده که از جمله کارکرد های اون بازیابی و جلوگیری از هنگ شدن ویندوز در مواقع حساس و اضطراری است. System Restore در حقیقت تنظیمات صحیح ویندوز رو به خاطر می سپاره و اون رو در محلی در دیسک سخت برای مواقع اضطراری ذخیره می کنه و با بازیابی کردن این اطلاعات می توان از بروز مشکل جلوگیری کرد . اولین گزینه سیستم ریستور یعنی RESTORE MY COMPUTER TO AN EARLIER TIME ویندوز رو به حالت قبل بر می گردونه و دومین گزینه یعنی Create Restore Points می تونه ریستور پوینتی ایجاد کنه. برای استفاده از این قابلیت مراحل زیر رو دنبال کنید : 1)منوی START رو انتخاب کنید ALL PROGRAMS رو کلیک و بعد از اون Accessories رو انتخاب کنید .سپس System Tools رو بر بزنید و System Restore رو کلیک کنید. 2) RESTORE MY COMPUTER TO AN EARLIER TIME رو کلیک کنید . 3)تاریخی رو که در اون کامپیوتر خوب کار می کرده رو کلیک کنید . 4)اطمینان حاصل کنید که تمام فایلهای باز رو ذخیره کردید و بعد از اون NEXT رو کلیک کنید . در این حالت سیستم عملیات بازیابی و بازگشت به قبل را آغاز می کنه .بعد از اتمام ، سیستم مجددا راه اندازی می شه . بعد از برگشت به ویندوز پنجره ای باز می شه که با زدن OK وارد محیط ویندوز می شه . برای ساختن یک Restore Points به مسیر قبل رفته ولی این بار گزینه Create Restore Points رو انتخاب کنید و با کلیک روی NEXT به قسمت بعد رفته و نامی رو برای Restore Points جدید انتخاب کنید و حالا گزینه Create رو کلیک کنید پس از چند لحظه کل تنظیمات ویندوز ذخیره می شه . از این به بعد در صورت بروز مشکل هنگام بوت ویندوز باید کلید F8 رو پایین نگاه دارید و با انتخاب گزینه Last Known Good Configouration ویندوز را به حالت قبل بر گرداند . پس ، از این به بعد بهتره قبل از انجام هر تغییری و نصب هر برنامه ای که نصب اون امکان داره تغییراتی رو در ویندوز اعمال کنه ( مانند آنتی ویروسها ، فایروالها و...) ، برای جلوگیری از خراب شدن ویندوز یک Restore Points ایجاد نمائیم .

-------------------------------------------------

نصب ویندوز مدیا پلیر نسخه 9 و 10 که مخصوص ویندوز ایک پی است بر روی همه ویندوزها !
با ورود نسخه های جدید Windows Media Player بسیاری از کاربران علاقه مند با دقت و وسواس خاصی این برنامه ها را با زحمت و مشقت فراوان از سایت شرکت Microsoft دریافت کردند . اما از آنجایی که شرکت مایکروسافت برای ترغیب بیشتر کاربران به سمت ویندوز XP , برنامه Windows Media Player نسخه های( 9 و 10 ) را فقط مخصوص این سیستم عامل طراحی کرده است و نمی توان آن را به صورت عادی بر روی ویندوز های دیگر نصب نمود . با استفاده از یک نکته تکنیکی بسیار ساده شما می توانید Windows Media Player نسخه های ( 9 و 10 ) را بر روی همه ویندوز ها نصب کنید و با استفاده از آن لذت ببرید ! برای نصب آخرین نسخه های Windows Media Player لازم است حتما برنامه WINZIP بر روی سیستم شما نصب باشد . فایل Setup مربوط به Windows Media Player در واقع یک فایل فشرده شده است و شما باید آنرا بوسیله WINZIP باز نمائید .برای اینکار بر روی SETUP برنامه Windows Media Player  راست کلیک کرده و با انتخاب گزینه EXTRACT TO و تعیین مسیری برای باز کردن این فایل ، تمام فایلهای SETUP، Windows Media Player را از حالت فشرده خارج کرده و در مسیری خاص کپی کنید . بعد از این کار باید به مسیری که فایلها را کپی کردید بروید و بر روی فایل SETUP-WM.EXE  دو بار کلیک کرده و آن را اجرا کنید . با انجام تمامی مراحل نصب Windows Media Player بر روی سیستم شما نصب می شود. در واقع فقط فایل Setup ، مخصوص Xp طراحی شده است وگرنه خود Windows Media Player نیازی به Xp ندارد . لازم به ذکر است اینکار چندین بار تست شده و مشکلی ندارد .

 البته در بعضی حالات خاص امکان عدم کارکرد این ترفند هست مانند زمانی که کاربران دو ویندوز متفاوت را بر روی یک پارتیشن نصب نموده باشند . به طور کلی پیشنهاد میشود همواره دو ویندوز مختلف را بر روی دو پارتیشن متفاوت نصب نمائید .

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ساخت سریع کاربر برای ویندوز
با تایپ در خط فرمان Run می توانید یک یوزر جدید در کمتر از 5 ثانیه ایجاد کنید و دیگر نیازی به رفتن به کنترل پنل و ... نیست.دستور زیر را در کادر Run تایپ کنید:
این دستور کاربر را ایجاد می کند: Net User  Amir ۱23/add
به همین سادگی . نام کاربری که من مثال زدم Amir و پسوردش  123هست. حالا اگه می خوایید گروهش رو هم مشخص کنید دستور زیر را تایپ کنید. :Net User Localgroup Administartor Amir/add
با این دستور کاربررا به گروه کابران Admin اضافه میکند.

-----------------------------------------------

ریستارت کردن ویندوز XP بدون بوت کردن
  ریستارت کردن ویندوز XP بدون بوت کردن
 ابتدا همزمان سه دکمه  Control + Alt +Delete را فشار دهید تا  Task Manager
باز شود حال به Tab - Processes بروید و آن را بفشارید  EXPLORER.EXE  را پیدا
کرده وروی آن رایت کنید کلیک  End Prosses را فشار دهید اکنون پنجره
Task Manager warning که حامل پیام  Yes یا No  مقابل شما قرار گرفته
شما  YES را فشار دهید بعد به Tab - Applications بروید ودکمه سمت
راست از اول New Task  را فشاردهید پنجره  Create - New -Task باز میشود
شما در قسمت  Open  تایپ کنید  Explorer.exe  و Ok کنید اکنون ویندوز
شما ریستارت شده است بدون بوت یا Log Off  لازم به ذکر است که این ریستارت فقط برای تغیرات که در ریجستری میدهید مفید است .

-----------------------------------------

آیکون ها بدون اسم
یکی از ساده ترین کارا  قرار دادن آیکون ها بدون اسم روی دسکتاپ است که ماشا ماشاالله همه شما این کارو بهتر از من بلدین ، ولی اینو برای اونایی میگم که تازه کارن و چیز زیادی بلد نیستن:

 روی ایکون مورد نظرکلیک کنید ، بعد کلید را فشار دهید، یا راست کلیک کرده و گزینه Rename را بزنید بعد کلید Alt  را پایین نگاه دارید و در همان حین عدد 0160 یا 255 (یکی به انتخاب) را بزنید سپس کلید Alt را رها کنید.  اگه این کار رو درست انجام داده باشی اسم اون آِیکون به هیچی تغییر میکنه  یعنی دیگه اسمی نداره.

-----------------------------------------------

محدود کردن دسترسی به Control Panel و اجزای آن
شاید محدود کردن کاربر در اعمال تغییرات در سیستم یکی از روشهای مناسب برای جلوگیری از از کار افتادگی سیستم در اثر تغییرات غیر لازم میباشد. بسیار دیده شده که کاربران از تغییر محیط، شرایط و یا نحوه کار سیستم نسبت به قبل گلایه دارند و مدعی هم هستند که هیج تغییری اعمال نکرده اند. این مساله ای است که اغلب سرپرستان سیستمها با آن مواجه هستند و مایکرسافت در ویندوز 2000 و XP امکانی را بنام Group Policy در ویندوز گنجانده که بتوان دسترسی یه سیستم را به طرق مختلف محدود کرد.
Group Policy این امکان را فراهم میکند تا بتوان Control Panel را به روشهای مختلف کنترل کرد:

1- دسترسی به Control Panel و اجزای آن را به طور کل از کار بیندازید.
2- فقط گزینه های خاصی در Control Panel نمایش داده شوند.
3- گزینه های خاصی را از دید کاربر مخفی کند.

 


برای آغاز کار ابتدا باید وارد  کنترل Group Plolicy بشوید که یکی از روشهای دسترسی به آن اجرا gpedit.msc از گزینه RUN در منوی Start می باشد.

جهت از کار انداختن Control Panel مراحل زیر را طی کنید:

1- از منوی Start گزینه Run را انتخاب کنید و بعد از نوشتن gpedit.msc  با زدن دکمه OK آن را تایید کنید.
2- در قسمت User Configuration به Administrative Templates بروید و با زدن علامت + کنار آن به گزینه های آن دسترسی پیدا کنید و Control Panel را انتخاب کنید.

3- اگر از ویندوز 2000 استفاده میکنید بر روی Disable Control Panel و اگر از XP استفاده میکنید بر روی Prohibit access to the Control Panel دوبار کلیک کنید.

4- گزینه Enable را انتخاب کنید و OK را بزنید
حالا دیگر هیج یک از کاربرها قادر به دسترسی به Control Panel نیستند حتی شما Administrator عزیز!!!
متاسفانه در یک سیستم Workgroup محدودیت به تمامی کاربرهای سیستم اعمال میشود حتی Administrator و برای رهایی از این مشکل باید از یک سیستم مبتنی بر Domain استفاده کرد تا بتوان با استفاده از OU ها تغییرات را به کاربرها و گروههای خاص اعمال کرد.


 نمایش و عدم نمایش گزینه های مورد نظر:

شما می توانید جهت دور کردن کاربر از گزینه های خاص در Control Panel اقدام به مخفی کردن گزینه های خاص بکنید و یا اگر قصد مخفی کردن اغلب کنترلها را دارید می توانید از گزینه دیگری استفاده کنید که به شما اجازه می دهد به فقط گزینه هایی که مایلید را نمایش دهد:

1- مراحل 1 و 2 حالت قبل را دنبال کنید.

2- بر روی Hide Specified Control Panel Applets دو بار کلیک کنید و Enable را انتخاب کنید.

3- بر روی Show کلید کنید و در پنجره جدید دکمه Add را بزنید.

4- حالا در پنجره جدید نام کنترل مورد نظر خود را بنویسید. نامی که وارد میکنید باید عیناً نام کنترل مورد نظر در Control Panel باشد. در این مثال ما قصد داریم کنترل System را که کاربر در صورت دسترسی به آن میتواند بسیاری از تنظیمات حساس سیستم را تغییر دهد از دید خارج کنیم لذا بنویسید system و همه پنجره ها را OK کنید.

حالا در صورت مراجعه به Control Panel دیگر System را در آن نمی بینید. به یاد داشته باشید که فقط قادر به دیدن آن نیستید و این به معنی محدود کردن دسترسی به این کنترل نیست و یک کاربر حرفه ای میتواند هنوز با نوشتن sysdm.cpl در خط فرمان آن را فرا بخواند.

--------------------------------------

تبدیل سیستم فایل از FAT به NTFS با حفظ اطّلاعات
برای تبدیل سیستم فایل ازFAT (File Allocation Table = جدول تخصیص فایل) به NTFS (New Technology File System = سیستم فایل با فناوری جدید) نیازی به Format کردن درایو نیست بلکه با یک دستور ساده در داس (Dos) میتونید با قابلیت حفظ اطّلاعات، سیستم فایل رو از FAT به NTFS تبدیل کنید. به شکل کلّی دستور توجّه فرمایید :

Convert [Volume]  /fs:ntfs  [/V]

[Volume] : این یک پارامتر اختیاریه و درایوی که میخوایم سیستم فایل اونو به NTFS تبدیل کنیم رو تعیین میکنه و اگه ذکر نشه درایو جاری که در خط فرمان مشاهده میشه در نظر گرفته میشه.

/fs:ntfs : این پارامتر اجباریه و به معنای File System:NTSF است

[/V] : این پارامتر هم اختیاریه و در صورت استفاده عملیات تبدیل سیستم فایل با نمایش کلیه ی پیام ها و راهنمایی ها انجام میشه.

مثلاً برای تبدیل سیستم فایل درایو C: از FAT به NTFS میتونیم از این دستور استفاده کنیم :  Convert C: /fs:ntfs /V

توجّه : برای تبدیل سیستم فایل از NTFS به FAT حتماً باید درایو رو Format کنید و هیچ راه دیگه ای هم نداره.

------------------------------------

افزایش کارایی سیستم :
افزایش کارایی سیستم عامل چیزی نیست جز، به حداقل رساندن جلوه های نمایشی ویندوز. زمانی که شما در حال استفاده از حداکثر جلوه های نمایشی هستید قسمتی از زمان CPU صرف پردازش این جلوه ها میشه همچنین قسمتی از حافظه RAM هم به این جلوه ها تعلق میگیره که باعث کاهش سرعت سیستم عامل میشه. با به حداقل رساندن این جلوه های نمایشی با افزایش چشم گیره سرعت سیستم عامل (در سیستم های ضعیف) روبرو خواهیم شد. برای اینکار مراحل زیر رو دانبال کنید :

1-       روی My Computer راست کلیک کنید و Properties رو انتخاب کنید.

2-       در پنجره ای که ظاهر میشه (System Properties) برگه Advanced رو انتخاب کنید و در قسمت Performance روی Settings کلیک کنید.

3-       در این پنجره (Performance Option) برگه Visual Effects انتخاب شده وشما در این قسمت با چهار انتخاب روبرو میشید :

·          گزینه اول Let Windows Choose What's best for my computer از شما میخواد تا اجازه بدید که انجام این تنظیمات بر عهده ویندوز باشه.

·          گزینه دوم Adjust for best appearance باعث میشه تا سیستم عامل شما بهترین و بیشترین جلوه نمایشی و داشته باشه. (برای سیستم های سریع)

·          گزینه سوم Adjust for best performance باعث میشه تا تمام جلوه های نمایشی سیستم عامل برداشته بشن و کارایی سیستم شما به حداکثر برسه. (برای سیستم های ضعیف)

·          گزینه چهارم Custom است که به شما اجازه میده خودتون هر جلوه ای رو که دوست دارید علامت بزنید و علامت اونایی رو که نمی خواید رو بردارید.

------------------------------------------------------------

حافظه مجازی :
حافظه مجازی قسمتی از حافظه دیسک سخته که به صورت موقت در اختیار سیستم عامل قرار میگیره. ویندوز از این فضا برای نگهداری داده های موقت خودش استفاده میکنه. مقدار پیش فرض این حافظه که توسط ویندوز تعیین میشه بهترین انتخابه و به ندرت پیش میاد که کسی بخواد اونو تغییر بده. در صورتی که کسی به خاطر کمبود فضای دیسک سخت، میزان حافظه مجازیش رو کاهش بده، مسلماً با افت سرعت سیستم مواجه میشه. همچنین کسی که اونو به حداکثر برسونه باعث میشه فضای بیشتری از دیسک در اختیار سیستم عامل قرار بگیره که مدیریت اون، باز هم موجب کاهش سرعت میشه. در هر صورت انتخاب با شماست. من فقط آموزش میدم و بقیه اش با شماست. برای افزایش یا کاهش حافظه مجازی مراحل زیر و دنبال کنید : 1- روی My Computer راست کلیک کنید و Properties رو انتخاب کنید. 2- در پنجره ای که ظاهر میشه (System Properties) برگه Advanced رو انتخاب کنید و در قسمت Performance روی Settings کلیک کنید. 3- در این پنجره (Performance Option) برگه Advanced رو انتخاب کنید و در قسمت Virtual Memory روی دکمه Change کلیک کنید. 4- در پنجره ظاهر شده (Virtual Memory) در قسمت Paging file size for selected drive روی Custome size کلیک کنید، حالا در کادر جلوی Initial size (MB) فضای دلخواهتون رو بر حسب مگا بایت تعیین کنید و روی دکمه Set کلیک کنید و سپس روی OK کلیک کنید تا تغییرات اعمال بشه.

-----------------------------------------------

ابر مخفی یا Super Hidden
توجّه کنید، ابر مخفی کردن با مخفی کردن تفاوت داره. ویندوز برای محافظت از فایلهای مهم و سیستمی خودش اونا رو ابر مخفی میکنه تا کسی نتونه اونا رو ببینه و به اونا صدمه ای بزنه. فرق فایلهای مخفی با فایلهای ابر مخفی در سیستمی بودن این فایلهاست. به طور کلّی هر فایل مخفی اگر سیستمی بشه به یک فایل ابر مخفی تبدیل میشه.

تو ویندوز این اجازه به کاربر داده نمیشه که بخواد فایل یا پوشه ای رو سیستمی کنه تا به صورت ابر مخفی در بیاد امّا خوشبختانه تو سیستم عامل داس (Dos) میشه این کارو کرد و برای این کار باید از دستور Attrib استفاده کنید. به شکل کلّی این دستور توجّه کنید :

Attrib [+R | -R]  [+A | -A]  [+S | -S]  [+H | -H]  [drive:][path][filename]  [/S  [/D]]

علامت مثبت (+) : دادن خصیصه به فایل یا پوشه (Set).

علامت منفی (-) : گر فتن خصیصه از فایل یا پوشه (Clear).

R : خصیصه فقط خواندنی (Read-only).

A : خصیصه آرشیو (Archive).

S : خصیصه سیستمی (System).

H : خصیصه مخفی (Hidden).

مثلاً دستور Attrib +S +H D:test.txt باعث میشه که فایل test.txt واقع در دایو D: یک فایل سیستمی و مخفی بشه و در نهایت توسط ویندوز به صورت یک فایل ابر مخفی در بیاد.

یا این دستور Attrib –S –H C:MSDOS.sys باعث میشه که فایل MSDOS.sys واقع در درایو C: ، از حالت ابر مخفی خارج بشه یعنی نه سیستمی باشه و نه مخفی.

/S : فرض کنید که قصد دارید تمام پوشه هایی که نامشون test هست و در مسیر F:\test\ در پوشه ها و زیر پوشه های مختلف قرار دارند رو با خصیصه های دلخواهتون تغییر بدید، برای این کار از پارامتر /S استفاده میکنیم. این پارامتر باعث میشه که دستور به تمام زیر پوشه هایی که همنام test هستند اعمال بشه و خصیصه های اونا رو تغییر بده.

 /D : مثلاً این دستور Attrib +R +S +H –A F:\test /S /D کاری که میخواستیم رو انجام میده امّا به انتهای دستور توجّه کنید! پارامتر /D به این معنی است که این دستور فقط روی پوشه ها اعمال بشه و کاری به فایلها نداشته باشه. این پارامتر به تنهایی استفاده نمیشه و فقط زمانی به کار میره که قبلش پارامتر /S اومده باشه.

توجّه : فراموش نکنید که سیستمی کردن به تنهایی باعث ابر مخفی شدن نمیشه و فایل حتماً باید مخفی هم بشه. بطور کلّی فایلهایی با خصیصه های مخفی و سیستمی، ابر مخفی هستند.

خب شما آموختید که چطور میشه یک فایل رو با سیستمی کردن ابر مخفی کرد، امیدوارم که به دردتون بخوره.

------------------------------------------------

یه ترفند جالب برای فایلهای Zip
وستان این ترفندی که میخوام بهتون بگم رو خودم فهمیدم احتمالاً بعضی از شماها (تعداد خیلی کمی) هم این ترفند جالب رو میدونید. خب بزارید اینطوری شروع کنم ... من مدتها قبل یه سری فایل داشتم که (برای من) خیلی محرمانه و مهم بود و من هم به دلایلی مجبور بودم که یه چند روزی کامپیوترم رو به یکی از دوستان حرفه ای (در زمینه کامپیوتر) قرض بدم، امّا من باید با این فایل ها چه کار میکردم تا به دست کسی نیفته ؟ باید اونارو تو CD رایت میکردم ؟ ولی اون فایل ها خیلی زیاد بودن و تو CD جا نمیشدن (حتی تو DVD)! حتماً میگید که باید مخفی میکردمشون... . آخه آدم ساده دارم میگم اون یه حرفه ای بود، خب پیداشون میکرد...! پس باید چه کار میکردم تا به این فایل ها دسترسی پیدا نمیکرد و اصلا بهشون مشکوک هم نمیشد ؟ به نظر شما من باید چه کار میکردم ....؟؟؟؟ من چند راه در پیش رو داشتم : 1- راه اول اینکه اونارو پاک کنم و بعد از اینکه کامپیوترم رو از دوستم پس گرفتم، فایلها رو با ریکاوری برگردونم. خب این راه اصلاً عاقلانه نبود، از کجا معلوم بود که اونم همین کار رو نکنه ؟ یا اینکه تو اون درایو چیزی (اطّلاعات) نریزه و اطّلاعات مهم من از بین نره ؟ پس این راه و بی خیال شدم. 2- راه دوم این بود که اون فایلها رو اَبَرمخفی کنم و به جایی انتقالشون بدم که عقل جن هم نمیرسه. خب این راه کمی قابل قبول تره ولی خالی از اشکال نیست چون همون طور که گفتم دوستم یه حرفه ای بود و میدونست که من این اطّلاعات با ارزش رو تو هاردم دارم پس به محض اینکه کامپیوترم به دستش برسه اول تمام هارد رو ریکاوری میکنه بعدش هم تمام هارد رو Search میکنه. اگه من از این راه استفاده میکردم ته دلم قرص نبود و میترسیدم که اطّلاعات لو بره. پس خود به خود این راه هم کنار رفت. (بعداَ آموزش ابر مخفی کردن رو بهتون میدم) 3- راه سوم این بود که تمام اطّلاعات رو به صورت یک فابل zip. یا .rar در بیارم و روشون کلمه عبور طول و درازی بزارم که نتونه به راحتی قفلش رو بشکنه. امّا چیزی که میگفتم این نیست پس صبر کنید. به نظر شما اگه این کارو میکردم خیالم راحت بود ؟ خب مسلماً یه کپی از اون فایل تهیه میکرد و یه روزی قفلش رو میشکوند. من باید کاری میکردم که اصلا به اون فایلها مشکوک نشه. پس این راه هم زیاد امن نبود. 4- اما راه چهارم از همه بهتره چون امکان اینکه به فایلها مشکوک بشه و بتونه قفلشون رو بشکنه تقریباَ صفر بود. همه ما میدونیم که با عوض کردن پسوند فایل میشه شکل ظاهری فایل رو عوض کرد، مثلاً شما میتونید با عوض کردن پسوند یک فایل عکس (.jpg) اونو بدون از بین رفتن عکس و خراب شدنش به یک فایل .dll یا ocx. یا .pak یا .tns و یا هر چیزه دیگه ای که شما میخواید تبدیل کنید امّا مشکل به همین سادگی حل نمیشد. من تقریبا حدود پانزده هزار فایل با پسوندهای متفاوت داشتم که به خاطر سپردن نام و پسوندشون غیر ممکن بود. پس کاری که من کردم این بود که ابتدا تمام فایلها رو به یک پوشه انتقال دادم و از اونجایی که نمیشد پسوند پوشه رو عوض کنم مجبور شدم اون پوشه رو به صورت zip در بیارم و برای پرونده یک کلمه عبور مطمئن بزارم؛ حالا بهترین کار این بود که پسوند فایل zip شده رو تغییر بدم، من پسوند اون فایل رو به .dll تغییر دادم تا به شکل یک فایل سیستمی در بیاد چون کسی به یک فایل سیستمی شک نمیکنه و اصلاَ بهش اهمیّت نمیده. قدم آخر هم این بود که این فایل نسبتاَ حجیم رو به پوشه بازیهام کپی کنم. چون فایلهای بازی اکثراَ فایلهای .dll و حجیم هستند غیر ممکن بود که کسی به اون شک کنه. من تنها کاری که باید میکردم این بود که نام اون فایل رو به خاطر بسپرم و زمانی که کامپیوترم رو پس گرفتم پسوند فایل رو به حالت اول یعنی .zip برگردونم و فایلها رو از توش استخراج کنم. برای تغییر پسوند فایل باید بتونید پسوند رو ببینید؛ در ویندوز نمیشه پسوند فایلهای شناخته شده رو دید و فقط میشه پسوند بعضی از فایلهای سیستمی مانند .dll و فایلهای ناشناخته رو دید. برای اینکه بتونید پسوند فایلها رو ببینید مراحل زیر رو دنبال کنید : ابتدا وارد Control Panel بشید و روی آیکن Folder Option دابل کلیک کنید، در پنجره ای که ظاهر میشه وارد برگه View بشید و در قسمت Advanced Settings علامت گزینه Hide extensions for known file types رو بردارید و روی Ok کلیک کنید به همین سادگی. حالا شما میتونید پسوند تمام فایلها رو ببینید. من تونستم با این ترفند که خودم کشفش کردم کامپیوترم رو به دوست حرفه ایم بدم و خیالمم از بابت اطّلاعات مهم و خصوصیم راحت باشه. امیدوارم که این ترفند در مواقع ضروری به کمکتون بیاد در ضمن نظر بدید و منم به خاطر این آموزش ها دعا کنید.

----------------------------------------

تغییر نام آیکون های دسکتاپ ( ترفندهای ویـنـدوز )
 

 سلام . توی این مطلب میخوام بهتون یاد بدم که چطوری نام آیکون های دسکتاپ خودتونو عوض کنید .

 

برای این منظور مراحل زیر را مرحله به مرحله طی کنید :

 

ابتدا داخل Run عبارت regedit را وارد نمایید و Enter را فشار دهید .

 

از پنجره ی باز شده از قسمت سمت چپ مسیر زیر رو پیدا کنید :

 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache

 

از قسمت سمت راست دنبال عبارت My Compute و یا My Network Places و یا Recycle Bin و یا My Documents بگردید .

----------------------------------------------------------

مخفی کردن یک فولدر یا فایل به شکلی جدید و حیرت انگیز!

در این ترفند قصد داریم یک روش بسیار جالب و کاربردی را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن میتوانید یک فولدر یا یک فایل را در داخل ویندوز XP به سادگی کاملأ از صحنه روزگار محو کنید به شکلی که کاملأ مخفی و ناپیدا شود. سپس خودتان میتوانید با دانستن نام آن فایل و یا فولدر مجدد و به همان سادگی آن را بازیابی و ظاهر سازید. این ترفند را میتوانید ساده ترین نوع مخفی سازی فایل دانست به نحوی که با استفاده از گزینه های مشاهده فایلهای Hidden و امثالهم هم نمیتوان آن را مشاهده کرد.

برای این کار:

ابتدا از منوی Stat وارد Run شوید. سپس دستور cmd را تایپ نموده و Enter بزنید.
اکنون در داخل CMD کد زیر را وارد کنید و Enter بزنید:
attrib +h +s D:/milad
دقت کنید این کد فولدر milad را در درایو D مخفی میسازد.
به Space های خورده شده در میان کد نیز دقت کنید.
با این عمل فولدر milad کاملأ از روی هارد شما مخفی میشود.

در صورتی که میخواهید یک فایل را نیز مخفی کنید کافی است آدرس را بدین شکل وارد کنید:
attrib +h +s D:/Windows/milad.exe
این کد فایل milad.exe را در داخل درایو D و پوشه Windows مخفی میسازد.

به همین سادگی شما میتوانید عملیات مخفی سازی را انجام دهید.

اما چگونه این فایلهای مخفی کرده را بازگردانیم؟
1-بدین منظور در داخل CMD دستور زیر را وارد کنید تا به ترتیب فایلهای مخفی شده مان آشکار گردند:
attrib -h -s D:/milad
attrib -h -s D:/Windows/milad.exe
حالا چگونه این فایل ها رو بدون اینکه از hidden در بیاوریم  ببینیم ؟
برای این کار آدرس زیر را دنبال کنید:
 
Control panel/folder Option
بعد در صفحه باز شده روی زبانه View کلیک کنید.
بعد در قسمت Advansed Setting تیک کنار گزینه Hide protected Operating System File را بردارید.

تنها دقت کنید که محل و نام فایل مخفی شده تان فراموش تان نشود چرا که دیگر امکان بازیابی آن وجود ندارد.

-----------------------------------------

ایمنی سیستم قبل از Log on


ویندوز 2000/ XP Pro/ ویستا

مشکل: می‌خواهید از همان ابتدا و حتی قبل از Log on کردن سیستم خود را در مقابل دسترسی‌ها ایمن کنید. به شما نشان خواهیم داد که چگونه می‌توان چنین مسئله‌ای را عملی کرد.

مسیر مورد نظر به بانک‌ داده‌ها می‌رسد که ویندوز در آن رمزهای عبور کاربران را ذخیره می‌کند. این بخش به صورت قفل شده در windir%\system32\config%  وجود دارد. کلید مورد نظر برای این قفل هم به صورت استاندارد در همان هارد می‌باشد. البته ویندوز می‌تواند این کلید را بر روی یک دیسکت ذخیره کند و یا ابتدا پس از وارد کردن یک رمز عبور، بانک اطلاعاتی رمز عبور، را باز کند. هر دو مورد باعث این می‌شوند که ویندوز عمل بوت کردن را ناتمام گذاشته و خواستار وارد کردن رمز می‌شود. بدون این رمز هیچ کسی نمی‌تواند خود را Log on کند.

 توجه: اگر دیسکت را از دست داده و یا رمز عبور را فراموش کنید، ویندوز هیچ راهی برای باز کردن قفل بانک داده‌ها با رمزها راندارد.

راه حل: این ایمن سازی اضافه را می توانید توسط Syskey روشن کنید. این ابزار گرچه متعلق به ویندوز می‌باشد اما در منوی استارت خبری از آن نیست. دستیابی به آن توسط گزینه‌های زیر ممکن خواهد بود.

Start->Run->Syskey

توجه داشته باشید که باید به عنوان administrator خود را Log on کرده باشید. پس از ورود به ابزار گزینه Update را کلیک کنید. گزینه‌ای که از خود ویندوز در اینجا به چشم می‌خورد گزینه Store start up key Locally می‌باشد که در این صورت کلید بر روی هارد ذخیره می‌شود.

به جای این کار می‌توانید یک رمز عبور برای System Start مشخص کنید و یا یک کلید ثبت شده به صورت اتوماتیک را بر روی دیسکت ذخیره کنید. عملیات بوت، در این صورت حتی در حالی که دیسکت در درایو هم باشد، قطع می‌شود. از آنجا که Syskey یک ابزار قدیمی می‌باشد، هنوز کامپیوترهایی که درایو دیسکت را نداشته باشند. نمی‌شناسد. متاسفانه این برنامه نمی‌گذارد که از چیزی به جز دیسکت استفاده کرد و پافشاریش بر روی درایو :A می‌باشد. برای اینکه باز هم بتوان از استیک‌های USB، سی‌دی و یا مدیاهای دیگر استفاده کرد باید به آنها حرف درایو :A را بدهید.

----------------------------------------------

فرمانهای بدرد بخور موجود در قسمت RUN

 

حتما شما نیز تا به حال با Run موجود در ویندوز خود سروکار داشته اید. برای استفاده مفید از Run دستورات خاصی وجود دارد که هر یک کار مفیدی را انجام میدهد. به عنوان مثال دستوری که اطلاعات سخت افزاری و هم چنین اطلاعات سیستمی اعم از رم و کارکرد CPU و غیره را به نمایش میگذارد. دانستن این دستورات ویندوزی بهتر و مدیریت آسانتر را برایتان به ارمغان خواهد آورد.


با استفاده از کلیدهای ترکیبی Win+R و یا رفتن به منوی استارت وارد محیط Run شوید.
حال کافی است هر یک از این کدها را در آنجا وارد کنید:

REGEDIT
با تایپ این دستور رجیستری ویندوز باز میشود وبا استفاده از ان متوانید قسمت های مختلف ویندوز را بنا به سلیقه و خواست خود تغییر دهید .متذکر می شویم در رجیستری چیزی را که نمیدانید حذف یا تغییر ندهید .

CMD
با تایپ این دستور محیط سیستم عامل داس روبروی شما ظاهر می شود و می توانید فرمان های خود را برای این سیستم عامل تایپ نمایید.

PERFMON
با تایپ این دستور برنامه سیستم مانیتور اجرا می شود و در آن جزییاتی در مورد فضای اشغال شده از رم و یا مقدار بازدهی سی پی یو و همچنین مقدار اطلاعات خواننده شده از هارد را برای شما به صورت نمودار بیان می نماید.

SYSEDIT
با تایپ این دستور ویرایشگر فایل های سیستمی اجرا می شود و می توانید آنها را ویرایش نمایید .متذکر میشویم در صورت تغییرات اشتباه ممکن است سیستم شما بالا نیاید .

FIREWALL
با تایپ این دستور می توانید دیواره آتش ویندوز خود را فعال ویا غیر فعال کنید . فعال بودن دیواره آتش برای امنیت در شبکه ونیز جلوگیری از ورود هکرها به سیتم شما بسیار موثر است.

Drwtsn32
با تایپ این دستور برنامه دکتر واتسون اجرا می شود این برنامه در گزارش و همچنین عیب یابی مشکلات نرم افزاری بسیار مفید می باشد .

NTBACKUP
با تایپ این دستور برنامه گرفتن نسخه پشتیبان بر روی سیستم شما اجرا شده و می توانید از سیستم خود نسخه پشتیبان تهیه نمایید .

DISKMGMT
با تایپ این دستور برنامه مدیریت دیسک شما اجرا شده و می توانید با استفاده از آن دیسک سخت خود را مدیریت نمایید ویا هر یک از پارتیشن ها را حذف نمایید .

DEVMGMT
با تایپ این دستور میتوانید سخت افزار های نصب شده بر روی سیستم خود را بازبینی نمایید و یا یک از آنها را حذف و یا نصب نمایید .

EDUCEDIT
با تایپ این دستور می توانید یک کاراکتر بسازید و یا یک کاراکتر را ویرایش نما یید.

ُServices
با تایپ این دستور می توانید یکی از سرویس های ویندوز را لغو نمایید یا یک سرویس جدید به آن اضافه نمایید .

MSCONFIG
با تایپ این دستور میتوانید نرم افزارهای را که در هنگام بالا آمدن سیستم بر روی قسمت سیستم ترایی ویندوز قرار می گیرند غیر فعال کنید .ضمنا اگر سیستم شما دیر Shut Down می شود به این قسمت سری بزنید

=------------------------------------